De MHCC veilingmeesters: “Veiling op 11 april wordt een onvergetelijke avond”

Ben-Kees Eeltink en Simon Kornblum zijn de veilingmeesters van de MHCC actie. In dit interview vertellen ze over het belang van dit initiatief maar vooral ook met hoeveel plezier ze uitkijken naar de avond zelf.

Om met de deur in huis te vallen: waarom is het leuk voor alle leden om zaterdag 11 april naar de veilingavond van MHCC te komen?
Ja, dat is een goede vraag. Zie het als een avondje uit met veel plezier en soms met wat rebels gedrag! MHCC is een bijzondere club met ontzettend veel energie. Iedere week weer komen honderden enthousiaste leden op de hockeyclub om elkaar te ontmoeten in een plezierige omgeving. Hieruit ontstaan allerlei goede en nieuwe ideeën die de club verder helpen. Zo is eigenlijk ook ooit het idee van de clubveiling ontstaan. Deze keer zal de veiling in het teken staan van het genereren van geld voor een eigen waterveld, een ‘must have’ om op regionaal niveau mee te kunnen doen!
De eerste veiling was een geweldig succes. Twee jaar na dato wordt er nog steeds nagepraat over deze avond. Het wordt nu weer een onvergetelijk avond die je niet mag missen en, als je de club een beetje een warm hart toedraagt, het bezoeken meer dan waard is. Zet 11 april in je agenda!Veilingmeesters

Dit jaar zijn jullie met twee veilingmeesters tijdens “Bied mee voor MHCC?”. Hoe gaan jullie deze “duobaan” invullen?
Dat is de grote verrassing, we beloven dat het memorabel zal worden. Zo’n 200 kavels zullen onder de hamer gaan en dat zijn er nogal wat om in korte tijd er doorheen te halen. Het tempo zal hoog liggen en voor iedereen zit er wel wat interessants bij. Tja, en als één van ons beide nu ECHT dat ene kavel zelf wil kopen, dan mag zelfs de veilingmeester daarop bieden.

Hoe werkt dat eigenlijk, zo’n veiling? Moeten mensen voorzichtig zijn met hun bewegingen? Voor je ’t weet heb je een bod gedaan, toch?
Klopt, een spontane groet naar een clubgenoot kan een bod zijn. Nee hoor, iedere bieder heeft een biednummer, op het moment dat deze omhoog wordt gehouden, ben je (nog) in de race. De laatste die overblijft is de gelukkige eigenaar. Sowieso leuk en interessant om te zien wie voor wat gaat…. alles voor het goede doel uiteraard. Nog een goede reden om te komen.

Waar verheugen jullie je op?
Het is lastig om er specifieke kavels uit te halen want iedereen heeft z’n steentje willen bijdragen, waarvoor veel dank. De ervaring leert ons wel dat bijvoorbeeld kavels met een groepsactiviteit populair zijn en ook verbindend. Sport en spel is altijd leuk, een beauty treatment, een boottocht, (vakantie-)trips, workshops, de illegale kroegentocht maar ook een heerlijke zelfgemaakte appeltaart.

Hoe belangrijk is deze actie voor de aanschaf van een (semi-)waterveld voor MHCC?
Heel belangrijk, een waterveld kost veel geld. Er vinden momenteel al gesprekken plaats met verschillende partijen, zoals o.a. financiers en de gemeente. Geld is en blijft het middel om dit soort dromen te verwezenlijken. Iedere Euro die de veiling oplevert zal ten goede komen aan het veld.

Ben-Kees, nog even over de veiling van twee jaar geleden, wat komt in je op als je daaraan terugdenkt?
Ik denk terug aan de geweldige dynamiek in de zaal; de combinatie van jong & ouder, de kleine opbrengsten en de klappers, de mensen die overal een wedstrijd van maken, complete teams die met elkaar een superleuke avond hebben. Kortom de veiling is voor iedereen. En de kers op de taart was de ongekend hoge opbrengst van € 45.000; dat legt wat mij betreft een gezonde druk op die van 11 april. We hebben er enorm veel zin in!!

Willen jullie nog wat toevoegen?
KOMT ALLEN! Dat is de oproep die we niet vaak genoeg kunnen herhalen. Een onvergetelijke avond is wat we garanderen.

Reacties zijn gesloten.